لوازم یدکی تاپ یدک

علائم و علت گرفتگی رادیاتور ماشین چیست؟

علائم و علت گرفتگی رادیاتور ماشین | لوازم یدکی تاپ یدک

علائم و علت گرفتگی رادیاتور ماشین  را مورد بررسی قرار می دهیم. رادیاتور یکی از مهم‌ترین اجزای سیستم خنک‌کنندگی موتور خودرو است. وظیفه اصلی رادیاتور خنک کردن مایع خنک‌کننده موتور و جلوگیری از گرم شدن بیش از حد و آسیب به موتور است. اما در برخی موارد، رادیاتور ممکن است دچار گرفتگی و انسداد شود که منجر به اختلال در عملکرد درست آن می‌شود. شناسایی به موقع علائم گرفتگی رادیاتور بسیار ضروری است تا بتوان قبل از بروز خسارات، اقدامات لازم را انجام داد.

علائم گرفتگی رادیاتور

افزایش دمای موتور یکی از واضح‌ترین نشانه‌های گرفتگی رادیاتور می باشد . وقتی رادیاتور دچار گرفتگی می‌شود، سیستم خنک‌کننده موتور نمی‌تواند به درستی عمل کند و در نتیجه دمای موتور افزایش می‌یابد. این افزایش دما می‌تواند به قطعات موتور آسیب برساند.

اگر از رادیاتور بخار خارج شود یا اگر آب رادیاتور به سرعت تبخیر شود، این می‌تواند نشان دهنده گرفتگی و انسداد در رادیاتور باشد. در این حالت، گرمای زیادی به مایع خنک‌کننده منتقل می‌شود و موجب جوشیدن و تبخیر آن می‌گردد. و در ادامه در صورت وجود نشت آب از رادیاتور، ممکن است علامت گرفتگی یا انسداد در رادیاتور باشد. این نشت می‌تواند به علت ترک‌خوردگی یا فرسودگی قطعات رادیاتور ایجاد شود.

و باید متذکر شد که اگر صدای غیرطبیعی یا ضربه‌ای از موتور شنیده شود، ممکن است ناشی از گرمای بیش از حد موتور به علت گرفتگی رادیاتور باشد. این صداها می‌توانند نشانه‌ای از آسیب به قطعات موتور باشند و باید در این صورت به سرعت به یک مکانیکی مراجعه کنید. چون در صورت گرفتگی رادیاتور، موتور نمی‌تواند به درستی خنک شود و در نتیجه کارایی موتور کاهش می‌یابد. این امر می‌تواند منجر به افزایش مصرف سوخت، کاهش قدرت و شتاب موتور و در نهایت خرابی جدی موتور شود.

علائم و علت گرفتگی رادیاتور ماشین | لوازم یدکی تاپ یدک

علل گرفتگی رادیاتور

گرفتگی رادیاتور ماشین می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود، از جمله:

  1. تجمع رسوبات و آلودگی‌ها: با گذشت زمان، رسوبات مواد معدنی و آلودگی‌های موجود در مایع خنک‌کننده می‌توانند در داخل رادیاتور تجمع کرده و منجر به گرفتگی و انسداد شوند.
  2. آسیب مکانیکی: ضربه‌ها یا آسیب‌های مکانیکی وارد شده به رادیاتور می‌توانند موجب ایجاد ترک‌ها و نشت در آن شده و در نهایت گرفتگی را به دنبال داشته باشند.
  3. فرسودگی و کهنگی: با گذشت زمان و افزایش سن رادیاتور، ممکن است قطعات آن فرسوده شده و گرفتگی ایجاد شود.
  4. نشت و تبخیر مایع خنک‌کننده: نشت و تبخیر مایع خنک‌کننده می‌تواند موجب کاهش سطح مایع و در نتیجه کاهش کارایی سیستم خنک‌کننده و گرفتگی رادیاتور شود.

راه‌های جلوگیری و رفع گرفتگی رادیاتور

برای جلوگیری از گرفتگی رادیاتور و حل این مشکل در صورت بروز، می‌توان اقدامات زیر را انجام داد از جمله تعویض منظم مایع خنک‌کننده موتور و استفاده از مایع با کیفیت مناسب می‌تواند از تجمع رسوبات و گرفتگی رادیاتور جلوگیری کند. و در صورت مشاهده علائم گرفتگی، بررسی و تمیز کردن رادیاتور می‌تواند مشکل را برطرف کند. و در برخی موارد که گرفتگی به حدی پیشرفته باشد که تمیز کردن رادیاتور اثربخش نباشد، تعویض رادیاتور ضروری خواهد بود.

هر سال در فصل گرم سال، رادیاتور را تمیز و آب آن را تعویض کنید و در فصول سرد از ضد یخ استفاده کنید و مطمئن شوید که آن از غلظت خوبی برخوردار باشد. برای بروز هر گونه مشکل مطمئن شوید که جریان آب در همه قسمت های رادیاتور یکنواخت است و شیرهای متصل به هم نشتی نداشته باشد چون نشت اب در رایاتور باعث ورود ناخالصی ها و آلودگی ها می شود.

– در صورت وجود رسوبات در رادیاتور، آن را با محلول‌های مناسب تمیز کنید. و باید این نکته مهم را بیان کرد که استفاده از ضد رسوب‌ها نیز می‌تواند به کاهش رسوبات کمک کند. و اما چنانچه پمپ سیستم مشکل دارد، آن را تعمیر یا تعویض کنید چون پمپ ضعیف موجب گردش نامناسب آب در سیستم خواهد شد و در آخر این نکته را هم بیان کنیم که  ترموستات را در دمای مناسب تنظیم کنید تا از افزایش بیش از حد دما جلوگیری شود.
دمای بیش از حد موجب تبخیر سریع آب و ایجاد رسوبات می‌شود.

کلام آخر 

علائم و علت گرفتگی رادیاتور ماشین را برررسی کردیم و باید بدانید گرفتگی رادیاتور ماشین می‌تواند منجر به مشکلات جدی در سیستم خنک‌کننده و در نهایت آسیب به موتور شود. بنابراین شناسایی علائم به موقع و اقدام سریع برای رفع آن بسیار حائز اهمیت است. با انجام سرویس‌های دوره‌ای، تمیز نگه‌داشتن رادیاتور و در صورت نیاز تعویض آن، می‌توان از بروز این مشک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *